Toitlustamine

Mäesalu Catering on tänasest uue nimega Mariin Catering

Sisestas Mariin Catering,
Blogide kategooria: 

Tere kallid tulevased noorpaarid!

Oleme ka otsustanud minna ajaga kaasa ja muutsime oma nime Mäesalu Cateringist - Mariin Cateringiks. Ja põhjuseks oli lihtsalt see, et Mariin Catering jääb paremini meelde .

Nüüd siis ka mõned nõuanded, mida arevstada pulma toitlustamisest.

Esimene asi, mida ma tahan soovitada, on see, et kohe kindlasti saage toitlustaja esindajaga kokku, küsige proovida toite ja ärge seda häbenege küsida.

See on täiesti normaalne, et soovitakse toite proovida, enne kui otsustate, kes jääb teie pulma teenindama..

Teiseks soovitan alati ka peokohas kokku saada, et koos vaadata kuhu panna lauad külalistele, kuhu buffeelaud, kuhu tuleks sampuse laud jne.

Kolmandaks küsige ka julgelt toitlustaja käest dekoratsioonide kohta, mis tulevad laudadele ja buffeele - kas on need hinna sees ja kui on siis millised. Näiteks meil on buffeelaua dekoratsioonid näiteks hinna sees kui eelarve ei luba tellida eraldi lilleseadeid.

Noorpaarid, ma kardan, et teile tehakse "tünni"...

Sisestas Virgo Jaani,

Tervitus-

Miks siis selline pealkiri ?

Ajendas kirjutama kaks seika ühes pulmas, mida saab tõestada ka peokoha teenindusjuht, kellega me üksteisele peale neid juhtumeid otsavaatasime ning sügavalt ohkasime.

Ei tema ega minul sellist kahte kogemust viimase 10 aasta jooksul pole olnud.

Üks on seotud ilutulestikuga ja teine on seotud tordiga.

Esimene on nn ilutulestiku edasimüüja (keegi, kes ise ilutulestikku ei tooda, vaid võtab valmis tükid ning paugutab nendega) ja teine torditegija tartust.

Pulmade eelarve aastal 2013 ja edasi (vol V) - toitlustamine ja alkohol

Sisestas Virgo Jaani,

Tervitus-

Nagu lubatud, seekord räägime toitlustamisest ja alkoholist.

Toitlustamine 0 - 9000 eurot

Toitlustamise puhul on alati keeruline aru saada, et mis täpselt hinnas on. Osad annavad linhtsalt lõpphinna, head annavad konkreetselt tükid mis saate koos grammidega ja hindadega ning osad ütlevad, et "on piisavalt". Need viimased soovitan ma kohe välja praakida, sest tavaliselt ei ole piisavalt.

Teenindaja peokohas - einoh saab ka ilma, aga...

Sisestas Virgo Jaani,

Mis tunne võiks olla noorpaaril, kui temaga on kokkulepitud, et teenindajad on keskööni, kuid tegelikult lähevad nad ära (ning ütlevad ka pulmaisale, et nii on kokkulepitud), juba peale sooja toidu serveerimist. Arvate, et seda ei saa juhtuda ? Uskuge, päris tihti ja päris suurtes kohtades. Ja siin joonistub välja ka peokoha tüüp, kus see juhtub - puhkemajad, talud, kämpingud. Pean rõhutama, et seda ei juhtu kunagi sellistes taludes/kämpingutes/puhkemajades, kus omanik/perenaine ka ise oma käed alati "mullaseks" teeb ehk on ise ka peoorganisaator, kuid muul juhul on tihti teenidajaid liiga vähe või lahkuvad nad siis kui nemad arvavad et töö on tehtud.

suured tänud Virgole

Sisestas mariine,

tahan veelkord tänada Virgo Jaani taas korraldatud meeldiva ürituse eest.
Suured tänud ka Vihterpalu mõisale meeldiva teeninduse, toidu ja väga ilusa koha eest.
Aitäh ka noorpaaridele kes viitsisid kohale tulla -loodan et oli meist kõigist kasu natuke teie tulevaste pulmade organiseerimisel.

Pagaripoiste Pärnu kohvik

Sisestas gex,
Blogide kategooria: 

Käisime siis täna Pagaripoiste kohvikus Pühavaimus. Aga alustan siis algusest...

Rääkisin kõigepealt juhatajaga telefonitsi ja siis saatsin oma soovid meili peale. Öeldi, et saab küll sellist mitmekorruselist torti teha ja andke aga tellimus sisse. Mina aga soovisin veel täpsustada ja kaunistusi vaadata ja siis otsustada.

Naljakas seos pulmatordiga

Sisestas gex,
Blogide kategooria: 

Mõtlesin teiega jagada väga naljakat fakti. Nimelt olen juba varsti pea kuu aega jamanud pagariäridega. Uurinud hindasid, vaadanud katalooge, kirjutanud e-maile ja ...tänaseks pole mul ikka pulmatorti.

Täiesti uskumatu , et pagariärid ei ole huvitatud pulmatordi tegemisest. Pakuvad standard torte ja kaunistusi. Ja mis peamine- ei paku transporti !! (Pärnu piires)

Jälle üks oluline asi tehtud:)

Sisestas Pilks76,
Blogide kategooria: 

Kartsin algul, et meil saab selle õige toitlustaja leidmine raske olema, aga kõige hullem polnudki. Ennem, kui kohalikule Saaremaa cateringi turule sukeldusin, tutvusin ka mujal pakutavaga, sest olin kuulnud, et Saaremaal on catering tunduvalt kallim, kui mandril. Ja paraku seda ka pidin tõesti tõdema, et veitsa kallim ta on küll, aga kui mandrilt tellida, tuleb lõpuks hind ikka üks.

Traditsioonilised pulmatoidud

Sisestas Virgo Jaani,
Blogide kategooria: 

Pulmakakk

  • 2 klaasi hapupiima
  • 1 klaas suhkrut
  • 2 spl. võid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • kardemoni
  • kaneeli
  • nelki
  • 600-700g nisujahu

Hapupiim vahustad, lisada küpsetuspulber, sool, maitseained ja pool jahust.Lasta natuke aega seista ja siis lisada suhkruga vahustatud või ja ülejäänud jahu. Sõtkuda taigen. Vormida ümmargused kakud, kaunistada taignapaeltega või vajutada muster peale.lasta kerkida,määrida piimaga ja küpsetada.

Nisuleib hapendatud taignast

Lehed